Din guide til valg af foodprocessor. Desuden nyheder, test og tilbud på andre køkkenmaskiner.

Bosch MUM86 anmeldelse

Vi købte for nylig en Bosch MUM86 i anthracitgrå fra Redcoon.dk. Inklusiv en tilbehørspakke med snitteknive og forsendelse kom vi af med lige godt 3.000,-. Vi købte den, fordi vores gamle og elskede Magimax var ved at være godt slidt. Ikke motoren, der kværnede løs,  og heller ikke indsatsene, der var lige så skarpe som de vi købte den for 10 år siden, men fordi plastikskålene var ved at være slidte og klikkede dårligt på. jeg skal ikke kunne sige om man ville kunne købe nye skåle, men vi faldt også for Bosch MUM86 køkkenmaskinens multifunktioner. hvor Magimix’en kun kan snitte, kan Bosch modellen både snitte, piske og ikke mindst ælte dej. Det måtte prøves!

Magimix’en blev gemt bort, men ikke længere end vi hurtigt kunne hive den fre igen. Vi har trods alt brugt den dagligt i 10 år, og den har aldrig svigtet os!

BOschen blev pakket ud og sat op. Vægten er imponerende og borger for kvaliteten. Det første problem opstod, da vi skulle vippe rørearmen op for at montere et piskeris. Hvordan foregik det nu? Manualen var ikke videre meddelsom og vi turde ikke rigtig flå alt for meget i delene. Men det skulle man – faktisk krævede det en del kræfter at løfte røre armen – efter nogle ganges brug er det som om den er blevet lidt lettere at dreje op, men det kræver stadig en del kræfter. Nå, vi fik da piskeriset monteret og prøvede for sjov at piske noget flødeskum til en lagkage. Hold da op, hvor den maskine larmer i forhold til Magimixen!! Men resultatet er upåklageligt! Og den store metalskål er bare lækker at bruge!

Nu har vi haft maskinen i brug i en måneds tid, og vi har ikke taget Magimix’en retur. Vi synes stadig Bosch MUM86’en larmer meget i forhold til Magimixen, der bestemt heller ikke var stille. Vi synes også den snitter noget langsommere end Magimixen (vi snitter rigtig mange rodfrugter af forskellig slags!), men resultatet er upåklageligt. Den er rigtig god til at ælte dej – men har man tålmodigheden kan man lave et bedre brød ved håndæltning – det kræver så også tålmodighed til oprydningen bagefter. Bosch MUM86’eren pisker rigtig godt, men det larmer forfærdeligt.

Vi er altså ikke ved at falde på halen af benovelse over køkkenmaskinen – man forventer jo trods alt også en del af en maskine til over 3.000,- men omvendt har vi heller ikke følt trang til at hente vores gamle, klassiske Magimix’er frem igen. Og det er altså ikke hvem som helst, der detroniserer en Magimix 5100 Cuisine!!

Faktisk overvejer vi at investere i en kornmølle – tænk, at der fås så specialiseret tilbehør til Bosch’en. Alt i alt er det Bosch’ens alsidighed, der gør, at vi fortsat anvender den fremfor Magimix. I et mindre køkken, hvor vi i forvejen har nok køkkenmaskiner, er det en fryd at kunne samle funktioner i een maskine – så må børnene acceptere, at der bliver larmet lidt midt i Ramasjang!