Din guide til valg af foodprocessor. Desuden nyheder, test og tilbud på andre køkkenmaskiner.

Ode til foodprocessoren

Ode til foodprocessoren

Har du mod på en længere (engelsk) hyldest til foodprocessoren, skylder du dig selv at læse artiklen “Foodprocessoren: et virtuost One-Man Band” fra New York Times online udgave. Det er Andrew Scrivani, der skriver for avisen og det er en fornøjelse at læse om den glemte, oversete 70’er darling, der kan revolutionere din måde at lave mad på.

Fodprocessoren erstatter piskeriset, pålægsmaskinen, håndmixeren, mandolinjernet, morter og pistil og så videre, men allervigtigst rivejernet. Det er banale processor, der kan automatiseres med foodprocessoren, men det er hvad madlavning handler mest om. Forskellen mellem at mase med en gammeldags rivejern, rive sine knoer til blods og få krampe i underarmene, og så bare smide en ordentlig portion rodfrugter i maskinen er fuldt tilstrækkelig til, at du begynder at lave rodfrugt-fritter meget, meget oftere. Og hvilken nydelse!

Læs den fulde artikel på New York Times linket her: http://www.nytimes.com/2010/09/15/dining/15mini.html

Se også de udvalgte (amerikanske) opskrifter her: