Din guide til valg af foodprocessor. Desuden nyheder, test og tilbud på andre køkkenmaskiner.

Velkommen

 

En god foodprocessor kan erstatte både håndmikser, rivejern, grønsagsknive og kødhakker. Den river, snitter, hakker, rører, pisker og skærer i skiver. Forbrugermagasinet Tænk lavede i 2009 en test over foodprocessorer på det danske marked og fandt, at alle de testede maskiner klarede sig fint og både kunne rive, snitte, røre og piske. Der er dog forskel på de enkelte maskiner i forhold til medfølgende ekstradele og tidsforbrug. I praksis kan det være hurtigere selv at snitte løgene, hvis det kun er en lille portion, der skal i gryden, end at anvende en processor. Til gengæld har nogle af modellerne ekstraudstyr som fx piskeplade, minihakker eller blenderkniv, og nogle kan presse citrusfrugter eller fungere som saftpresser, og erstatter på den måde flere dyre apparater. Du kan bruge en foodprocessor til rigtig mange ting, og har du først fået en god model indenfor i køkkenet, vil du opleve, at den er det apparat, du bruger allermest udover komfor og ovn! Du kan piske æggehvider, ælte brøddej, skive kartofler, purere babymad, rive gulerødder, hakke nødder osv. Det bedste råd er derfor at købe en model, der er så stor som muligt, men stadig passer på bordet, så den ikke skal gemmes væk her gang. Du kommer nemlig til at bruge den meget!